انواع قهوه, راهنمای خرید قهوه, طرز تهیه قهوه, قهوه

راهنمای جامع انواع دانه های قهوه و تفاوت آن ها

اگه اهل قهوه باشی یا حتی گاهی قهوه بنوشی، حتما برات سوال شده که چرا بعضی قهوه ها ملایم و معطرن و بعضی ها تلخ و قوی؟ راز این تفاوت ها در انواع دانه های قهوه نهفته ست. دونه قهوه فقط یه دونه نیست؛ یه جور امضای خوش طعم از طبیعتِ قهوه ایه! دونستنش می تونه تجربه ی نوشیدن قهوه ت رو چندین برابر لذت بخش تر کنه.

توی این مقاله قراره بریم سراغ بررسی کامل انواع دانه های قهوه از عربیکا و روبوستا گرفته تا دونه های کمتر شناخته شده ای مثل لیبریکا و اکسلسا. قراره بفهمیم هر کدوم چه طعمی دارن، کجا رشد می کنن، چه کاربردی دارن و کدومشون به ذائقه ی ما بیشتر می خوره. پس اگر دنبال خرید قهوه خوب از فروشگاه هایی مثل قهوه فیکا هستی، این مقاله می تونه راهنمای کاملی برات باشه.

1. دانه قهوه عربیکا (Arabica)

اول بریم سراغ خوش تیپِ دنیای قهوه ها: عربیکا! یه دونه ی با کلاس، شیک پوش، با رایحه ای که دل رو می بره. عربیکا از ارتفاعات اتیوپی اومده و مثل اون دوست هنرمندی که همیشه توی جمع یه چیزی خاص از خودش داره، با طعم میوه ای و عطری گلی دل همه رو می بره.

اگه دنبال قهوه ای هستی که صبح ها نوازشت کنه نه اینکه بیدارت کنه با لگد، عربیکا گزینه ی ایده آله. کافئینش نسبت به بقیه کمتره، اما طعمش؟ پیچیده، چندلایه، درست مثل یه آهنگ کلاسیک که هر بار یه ساز جدید توش می شنوی.

البته عربیکا یکم ناز داره؛ به آفات حساسه و قیمتی هم بالاتره. ولی وقتی یه بسته عربیکای باکیفیت از قهوه فیکا باز می کنی، بوش خودش می گه که ارزشش رو داره. اگه وقت و حوصله رفتن تا فروشگاه نداری، یه سر به سایت قهوه فیکا بزن و خیلی راحت عربیکای اصل رو آنلاین سفارش بده تا دم در تحویلت بدن. تازه اگه خواستی حضوری خرید کنی و قهوه رو از نزدیک بو بکشی، فروشگاه فیکا با یه لبخند ازت استقبال می کنه.

2. دانه قهوه روبوستا (Robusta)

و حالا نوبت قهوه ایه که وقتی بیدار می شی بهت می گه: «پاشو که دنیا منتظرت نمی مونه!» روبوستا یه جنگجوی بی رحمه؛ تلخ، قوی، پرانرژی. اگه عربیکا یه نوازنده ی ویولنه، روبوستا یه درامر پر سر و صداست.

روبوستا از آفریقا اومده، خیلی اهل غر زدن نیست. به آفات مقاومه، راحت رشد می کنه و خب، دو برابر عربیکا هم کافئین داره. یعنی اگه با یه فنجون روبوستا روزتو شروع کنی، بعیده حتی چرت بعدازظهر هم سراغت بیاد!

البته باید باهاش مدارا کنی؛ طعمش ساده تره، یه کم خاکی یا چوبی. ولی وقتی تو ترکیب اسپرسو میاد، غوغا می کنه. مخصوصا اگه اهل قهوه های قوی هستی، توی قهوه فیکا ترکیب هایی با درصد مناسبی از روبوستا پیدا می کنی که هم سرحالت بیارن هم لذت ببری. یه مزیت دیگه هم اینه که روبوستا معمولاً قیمت اقتصادی تری داره، پس با بودجه کمتر هم می تونی از فیکا یه ترکیب خاص و انرژی زا سفارش بدی یا حضوری امتحانش کنی.

3. دانه قهوه لیبریکا (Liberica)

لیبریکا مثل اون بازیگر معروفی که گاهی غیب می شه، ولی وقتی میاد همه رو شگفت زده می کنه. دونه هایی بزرگ، طعمی عجیب غریب و رایحه ای که یا عاشقش می شی یا فرار می کنی!

این قهوه بیشتر تو جنوب شرق آسیا رشد می کنه و طعمش ترکیبیه از چوب، دودی بودن، و یه حس گُلیِ غیرمنتظره. یعنی همزمان تو جنگل قدم می زنی و گلستان هم می بینی!

لیبریکا برای همه نیست، ولی اگه دنبال یه تجربه متفاوتی، یه چیزی که بتونی تو جمع بگی: «من یه قهوه خور حرفه ای ام»، این دونه مخصوص توئه. فروشگاه هایی مثل قهوه فیکا گاهی نمونه های خاصی از لیبریکا رو موجود دارن – پس حتما ازشون بپرس.

تازه اگه به دنبال قهوه خاص و خاص پسند هستی، می تونی با یه تماس با تیم فیکا، سفارشت رو شخصی سازی کنی و تجربه ای متفاوت بسازی.

4. دانه قهوه اکسلسا (Excelsa)

اکسلسا، اون آدم مرموزیه که خیلیا اسمش رو نشنیدن، ولی هرجا باشه توجه ها رو جلب می کنه. دونه ای با شخصیت چند وجهی: گاهی ترش، گاهی میوه ای، گاهی شبیه چای ترش!

این دونه بیشتر در جنوب شرق آسیا پیدا می شه و بیشتر هم تو ترکیب ها استفاده می شه. مثل اون ادویه ی خاصی که تو غذا می ریزی و همه می گن: «چی زدی اینقدر خوشمزه ست؟»

کافئینش پایینه، سبک و لطیفه. برای افرادی که دوست دارن قهوه شون یه کمی با مزه های دیگه قاطی بشه، اکسلسا انتخاب جالبیه. البته پیدا کردنش یه ماجراست، ولی شاید تو ترکیب های خاص قهوه فیکا یه اثری ازش پیدا کنی. پیشنهاد می کنم اگه خواستی اکسلسا رو امتحان کنی، از تیم فیکا بخوای برات یه ترکیب پیشنهادی بدن تا همون بار اول عاشقش بشی.👈درخواست ترکیب های ویژه

مقایسه سریع عربیکا و روبوستا

ویژگیعربیکا (هنرمند رمانتیک)روبوستا (قهرمان پرانرژی)
طعمپیچیده، میوه ای، ملایمتلخ، قوی، خاکی
کافئینکمتربیشتر
قیمتگران تراقتصادی تر
روحیهنازک نارنجیسرسخت و مقاوم
مناسب برایقهوه خورهای باکلاسکسانی که دنبال انرژی هستن

انتخاب دانه مناسب: قهوه ی روح تو چیه؟

  • اگه اهل رایحه های لطیف و طعم های پیچیده ای، عربیکا نوش جانت.
  • اگه دنبال بیداری بی رحمانه ای، روبوستا برات ساخته شده.
  • اگه دنبال چیز متفاوتی هستی و دوست داری تو جمع بدرخشی، لیبریکا یا اکسلسا رو امتحان کن.

یادت باشه برای شروع، می تونی سراغ ترکیب هایی بری که هم عربیکا دارن هم روبوستا. فروشگاه هایی مثل قهوه فیکا این ترکیب ها رو با دقت طراحی کردن تا هم خوشمزه باشن هم متعادل. چه بخوای حضوری بری فروشگاه و قهوه رو از نزدیک ببینی، چه بخوای راحت از خونه با چند کلیک سفارش بدی، فیکا همه ی امکانات رو برات فراهم کرده.
سفارش مستقیم از فروشگاه فیکا

چرا قهوه فیکا؟ چون فقط قهوه نمی فروشه، حال خوب می فروشه!

قهوه فیکا یکی از اون جاهاییه که وقتی میری توش، بوی قهوه و کیک خونه رو پر می کنه. از دونه های خاص تا ترکیب های اختصاصی، فیکا یه جورایی یه پاتوق قهوه برای هر سلیقه ای.

تازه اگه خواستی قهوه ت رو با یه کوکی نرم یا یه برش چیزکیک خوشمزه بزنی بر بدن، خیالت راحت باشه. چه حضوری بری، چه آنلاین خرید کنی، تجربه ای گرم و حرفه ای در انتظارت خواهد بود. هر زمان هم سوال داشتی یا دنبال یه ترکیب خاص بودی، تیم فیکا با حوصله راهنماییت می کنه.

اگه برات سواله که چطور انواع دانه های قهوه رو دم کنی این مقاله رو بخون

دنیای دانه ها، دنیای سلیقه ها

قهوه فقط یه نوشیدنی نیست؛ یه سفر خوش طعم به دل طبیعته. شناخت انواع دانه های قهوه کمک می کنه اون فنجونِ «درست» رو پیدا کنی. اون فنجونی که هر بار می نوشی، یه لبخند مهمون لبت می شه.

حالا که با دونه ها آشنا شدی، وقتشه بری سراغ امتحان کردنشون. توی قهوه فیکا گزینه های زیادی هست که منتظر کشف شدن توسط تو هستن. امتحانش کن، شاید دونه ی محبوبت یه چیزی باشه که اصلاً فکر نمی کردی!

سوال شما: شما چه نوع قهوه ای رو ترجیح می دید؟ عربیکا، روبوستا یا یه ترکیب خاص و هیجان انگیز؟

کامنت هاتون رو با ما به اشتراک بذارید 🙂

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *